Koble deg til din seksualitet gjennom stemmen – En samtale med Joseph Wallin

stemmebruk Oct 21, 2024
Stemmeworkshop med Joseph. Koble deg til din seksualitet gjennom stemmen

Kjære deg,

I min rolle som holistisk sexolog møter jeg mange kvinner som søker en dypere forbindelse med sin egen seksualitet, kropp og følelser. En av de mest transformerende metodene jeg har oppdaget for å frigjøre oss selv og komme i kontakt med kroppen, er gjennom stemmen vår. Jeg inviterte nylig inn Joseph Wallin, en fantastisk stemmefrigjører og musiker, til en samtale om hvordan vi kan bruke stemmen som et verktøy for å uttrykke følelser, frigjøre energi og styrke vår autentisitet.

Joseph har arbeidet med stemmen som en kraft for å transformere både indre og ytre liv. I denne samtalen deler han sin egen reise fra å være en erfaren musiker til å oppdage den dype kraften som lå gjemt i hans egen stemme – og hvordan denne reisen har hjulpet ham til å finne sin egen sannhet og styrke. Hans erfaringer er noe som berører mange av oss, spesielt når vi møter de sårbare sidene av vår seksualitet.

Stemmen som inngang til din kropp og seksualitet

Jeg husker selv hvordan jeg en gang var usikker på min egen stemme. Kanskje du også kjenner deg igjen i følelsen av å holde tilbake lyder når du er intim med noen, eller at du føler deg nervøs når du skal snakke foran andre? Mange av oss har lært at det å ta plass med stemmen vår er skummelt, spesielt i situasjoner hvor vi føler oss sårbare, som i seksualiteten. Men stemmen vår er en viktig bro mellom hodet og kroppen, mellom følelsene våre og hvordan vi uttrykker dem.

Joseph snakker om hvordan stemmen sitter i flere deler av kroppen – i halsen, brystet og magen. Når vi lærer å frigjøre stemmen fra disse områdene, kan vi begynne å slippe fri spenninger, følelser og energi. Det kan være helbredende både i hverdagen og i intime relasjoner. Å tillate seg selv å uttrykke glede, nytelse, og til og med sinne gjennom lyd, kan være en utrolig befriende opplevelse.

Sårbarhet og kraft går hånd i hånd

I podcast-episoden vår (du kan lytte til den her!) deler Joseph og jeg praktiske tips for hvordan vi kan begynne å bruke stemmen som et verktøy for å uttrykke sårbarhet. Mange kvinner har lært å være stille i intime situasjoner, men jeg vil gjerne oppmuntre deg til å utforske hvordan det kan føles å uttrykke det du opplever gjennom lyd. Dette kan gi deg en dypere kontakt med kroppen og øke følelsen av tilstedeværelse i øyeblikket.

Noe av det Joseph lærte under sin reise, var den kraftfulle haka-dansen fra New Zealand. Hakaen er en krigsdans som kombinerer bruk av stemmen med kroppens bevegelser for å frigjøre kraft og energi. Dette er en nydelig praksis du også kan begynne med, som en måte å finne tilbake til din egen kraft og vitalitet på.

Hvordan kan du begynne?

Her er noen enkle tips for å komme i gang med å bruke stemmen din på en måte som kobler deg til din seksualitet og kropp:

  1. Lytt til kroppen din: Når du føler en sterk følelse, enten det er glede, sinne, eller frustrasjon – prøv å slippe ut en lyd. Det kan være så enkelt som et sukk eller en lett lyd under pusten.
  2. Lag plass for stemmen i intimitet: Neste gang du er intim, legg merke til om du holder tilbake lyder. Hva skjer hvis du lar deg selv slippe ut lyder som føles naturlige for deg i øyeblikket?
  3. Øv på å frigjøre følelser: Finn en trygg plass hvor du kan slippe ut sinne eller frustrasjon gjennom stemmen, kanskje ved å skrike inn i en pute eller rope ut i naturen. Dette kan bidra til å frigjøre oppsamlet energi og følelser i kroppen.


La stemmen bli din superkraft

I løpet av denne samtalen med Joseph ble jeg igjen påminnet om hvor viktig det er å lytte til kroppen og bruke stemmen som en kanal for å uttrykke hvem vi er, både i og utenfor seksualiteten. Stemmen din er ikke bare et verktøy for kommunikasjon, den er også en vei til dypere forbindelse med deg selv. Den gir deg muligheten til å være autentisk og i kontakt med ditt indre.

Jeg håper denne samtalen kan inspirere deg til å utforske stemmen din, ikke bare som et uttrykk for følelser, men som en vei til dypere seksuell og personlig frigjøring. Hvis du ønsker å dykke dypere, anbefaler jeg varmt at du lytter til hele podcast-episoden.

Ønsker du å vite mer om Joseph og hans arbeid kan jeg varmt anbefale hans Facebook gruppe, hvor han deler et gratis minikurs om stemmen. Du finner den her.

Takk for at du er her, og jeg ser frem til å høre hvordan denne reisen med stemmen kan åpne opp nye dører for deg!

Med varme og omsorg,
Kristina Merete

Bli med på min gratis torsdagsundervisning her 👇🙋‍♀️✨

Jeg vil høre på deg!

Bli med på innsiden her

Mitt nyhetsbrev skal føles som et godt og varmt bad, som sender gode signaler til ditt nervesystem. 

Jeg liker heller ikke spam, så mitt hovedfokus vil alltid være på å gi deg så mye verdi som mulig ❤️