Puster jeg riktig i møte med bekkenbunnen min?

bekkenbunn Aug 27, 2024

I går kveld holdt jeg en guidet reise i bruk av yoniegg og fikk en henvendelse i etterkant som jeg vil dele med deg ❤️

Spørsmål fra deltaker; 

Hvordan påvirker det bekkenbunnens funksjon når jeg føler at det er mer naturlig å trekke sammen bekkenbunnen på utpust, slik jeg har lært i Pilates, i motsetning til når instruksjonen sier å trekke sammen på innpust? Er det viktig å følge instruksjonen nøyaktig, eller kan jeg tilpasse pusten til det som føles mest intuitivt for meg?

Svar;

I arbeidet med både pust og bekkenbunn finner vi en verden av muligheter for å koble oss dypere til kroppen vår. Enten du praktiserer tradisjonelle metoder eller dykker inn i tantriske teknikker. Her handler det om å utforske og lytte til kroppen og finne det som føles riktig ut for deg. Men jeg vil også utfordre deg til å utforske litt, kanskje vil du oppdage og erfare at begge metodene har sine unike fordeler.

Tradisjonell Tilnærming: 

I mange treningsformer, som Pilates og kegeløvelser, lærer vi ofte å trekke sammen bekkenbunnen på utpust og slappe av på innpust. Denne metoden følger kroppens naturlige pustemønster, der diafragma beveger seg ned på innpust og opp på utpust. Når diafragma beveger seg oppover på utpust, trekker bekkenbunnen seg naturlig sammen. Dette kan bidra til å styrke bekkenbunnsmusklene på en måte som støtter kroppens naturlige funksjon, noe som er spesielt nyttig for å forebygge eller forbedre sin bekkenbunnshelse slik at vi ikke konstant går og strammer oss og jobber mot kroppens naturlige flyt. 

Tantrisk Tilnærming:

På den andre siden, innen tantra, oppfordres vi ofte til å trekke sammen bekkenbunnen på innpust og slappe av på utpust. Dette bevisste avviket fra det naturlige mønsteret brukes for å dirigere energi opp gjennom kroppen, noe som kan øke kroppslig bevissthet og stimulere energiflyt på en unik måte.

Det er viktig å merke seg at denne tilnærmingen ikke handler om å klemme eller presse hardt – tvert imot. I tantra er bevegelsen subtil og sensuell, ment å være en delikat måte å koble seg til kroppens energi på. Dette gjør det til en trygg og skånsom praksis, som kan utføres uten risiko for skade, når den gjøres med oppmerksomhet og omsorg. Det til tross for at en aktivt puster på en annen måte enn det som er naturlig for kroppen. 

Ja, takk begge deler!

I praksis kan begge disse tilnærmingene gi deg verdifulle erfaringer. Tradisjonelle teknikker kan styrke og støtte bekkenbunnens helse, mens den tantriske tilnærmingen kan gi en dypere energetisk forbindelse og kroppslig bevissthet. Å veksle mellom disse metodene, avhengig av hva kroppen din trenger i øyeblikket, er min anbefaling. 

Oppfordring;

Dersom det ikke er naturlig for deg å puste på den tradisjonelle måten vil jeg likevel oppfordre deg til det, sett på en sang som støtter deg og pust i noen minutter med full oppmerksomhet på bekkenbunnen. Slik at denne pusterytmen kan bli en naturlig del av din hverdag, da den vil gi deg den avspenningen vi sårt trenger i livet vårt, mens motsatt måte å puste på kan være noe du inviterer inn og utforsker konsentrert i dine selvnytelsespraksiser ❤️

Husk at det viktigste er å lytte til kroppen din. Ved å utforske begge tilnærmingene kan du finne den balansen som føles riktig for deg, og som støtter både din fysiske helse og din indre energi.

Du vil legge merke til i mine kurs at jeg leker med litt ulike måter å puste på, alt etter hva som er hensikten med øvelsen og du føler det som føles rett for deg ✨

Det er ingenting rett eller galt her!

 

Varm klem, 

Kristina Merete 🌸

 

Ps last ned mitt gratis PDF-hefte, videoinstruksjon og guidet yonieggpraksis her 👇;

https://www.kristinamerete.no/yoniegg

 

"Det er som om du har en magisk nøkkel som åpner døren inn til mitt hjerte, din fremtreden gjør at seksualitet blir til noe vakkert igjen. Jeg er nå klar for å ta større plass og prioritere disse sidene av meg selv!".

Elin. 

Bli med på min gratis torsdagsundervisning her 👇🙋‍♀️✨

Jeg vil høre på deg!

Bli med på innsiden her

Mitt nyhetsbrev skal føles som et godt og varmt bad, som sender gode signaler til ditt nervesystem. 

Jeg liker heller ikke spam, så mitt hovedfokus vil alltid være på å gi deg så mye verdi som mulig ❤️